събота, 8 февруари 2014 г.

Свинско месо с праз лук


Едно позабравено и любимо ястие.

За него се сетих, след като преди няколко дни се ровех в Интернет и попаднах на нечувани за мен разновидности на рецептата- с гъби, червени чушки, моркови и какво ли още не...

От малка много обичам това ястие и никога не съм го опитвала с "екстри". Дори не си го представям по друг начин.

Ето и продуктите:

около 1 кг. свинско месо
около 1 кг. праз
сол
черен пипер
червен пипер
олио 
чубрица


Приготвяне:


Месото се нарязва на кубчета.



Същото правим и с измитият и почистен праз.


В тенджерка сипваме малко олио и задушаваме месото. 
Овкусяваме със сол и черен пипер.



След като месото се задуши леко, доливаме вода, колкото да го покрие.
Изсипваме празът, покриваме с капак и на бавен огън поне час оставяме да къкри.
Като следим естествено, да не загори.


Накрая се добавя червеният пипер и чубрицата и се оставя за около 5- 10 мин.




Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар