Едно позабравено и любимо ястие.
За него се сетих, след като преди няколко дни се ровех в Интернет и попаднах на нечувани за мен разновидности на рецептата- с гъби, червени чушки, моркови и какво ли още не...
От малка много обичам това ястие и никога не съм го опитвала с "екстри". Дори не си го представям по друг начин.
Ето и продуктите:
около 1 кг. свинско месо
около 1 кг. праз
сол
черен пипер
червен пипер
олио
чубрица
Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета.
Същото правим и с измитият и почистен праз.
В тенджерка сипваме малко олио и задушаваме месото.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
След като месото се задуши леко, доливаме вода, колкото да го покрие.
Изсипваме празът, покриваме с капак и на бавен огън поне час оставяме да къкри.
Като следим естествено, да не загори.
Накрая се добавя червеният пипер и чубрицата и се оставя за около 5- 10 мин.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар