Тази рецепта е една от любимите вкъщи, особено през топлите дни!
Количеството на продуктите зависи от това, за колко човека ще приготвяте.
Необходими продукти:
Тиквички
Кайма
Лук
Цял домат
Сол
Черен пипер
Зехтин
Магданоз /по желание/
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и се разрязват наполовина и после на две по дължина.
Издълбават се, така че от всички страни да остане около 1 пръст.
Издълбаната смес не се хвърля, а се наситнява с блендер.
В тиган, с малко зехтин, задушаваме ситно нарязан или смлян с блендер лук.
Смесваме овкусената предварително кайма и сместа от издълбаните тиквички.
Добавяме към лука и разбъркваме.
Оставяме да се задуши около 10 мин.
През това време нарязваме доматите /количеството е пожелание/ на кубчета.
Добавяме ги в тигана и разбъркваме. Оставяме за още около 5 мин.
Нареждаме тиквичките в подходящ съд, дъното на който е намазнен.
Пълним със сместа.
Печем до готовност на не повече от 200 градуса.
Пожелание поръсваме с магданоз или кашкавал.
Забележка!!!
Може да се поднесат и поляти със сос "Бешамел".
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар