събота, 1 февруари 2014 г.

Пълнени тиквички на фурна


Тази рецепта е една от любимите вкъщи, особено през топлите дни!
Количеството на продуктите зависи от това, за колко човека ще приготвяте.

Необходими продукти:
Тиквички
Кайма
Лук
Цял домат
Сол
Черен пипер
Зехтин
Магданоз /по желание/


Приготвяне:
Тиквичките се измиват и се разрязват наполовина и после на две по дължина.
Издълбават се, така че от всички страни да остане около 1 пръст.


Издълбаната смес не се хвърля, а се наситнява с блендер.

В тиган, с малко зехтин, задушаваме ситно нарязан или смлян с блендер лук.






Смесваме овкусената предварително кайма и сместа от издълбаните тиквички.

Добавяме към лука и разбъркваме.



Оставяме да се задуши около 10 мин.

През това време нарязваме доматите /количеството е пожелание/ на кубчета.


Добавяме ги в тигана и разбъркваме. Оставяме за още около 5 мин.


Нареждаме тиквичките в подходящ съд, дъното на който е намазнен.
Пълним със сместа.



Печем до готовност на не повече от 200 градуса.

Пожелание поръсваме с магданоз или кашкавал.



Забележка!!!
Може да се поднесат и поляти със сос "Бешамел".


Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар