Доскоро не знаех как се нарича тази трева на български.
Знаех само Canonigos- испанското наименование на Салатата Валериана.
Много полезна и вкусна трева, която почти винаги е налична в хладилника ни.
Необходими продукти:
100 гр. Салата Валериана
2 бр. сладки Круши
50 гр. Боровинки
100 гр. Синьо сирене
20 гр. Кедрови ядки за поръсване
За дресинга:
* Зехтин
* Лимонов сок (прясно изстискан)
* Сол
* 2 пресовани скилидки чесън
Приготвяне:
Салатата се измива добре, ако е насипна. Ако е в пакет- няма нужда.
Крушите се обелват и нарязват на тънки шайби.
Сиренето се нарязва на кубчета.
Продуктите се объркват в купа.
Добавят се Боровинките и Кедровите ядки.
Дресингът се приготвя отделно от изброените продукти и се залива салатата, след което се разбърква.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар