сряда, 16 май 2018 г.

Валериана с круша, боровинки, синьо сирене и кедрови ядки



Доскоро не знаех как се нарича тази трева на български. 
Знаех само Canonigos- испанското наименование на Салатата Валериана. 
Много полезна и вкусна трева, която почти винаги е налична в хладилника ни.








Необходими продукти: 

100 гр. Салата Валериана
2 бр. сладки Круши
50 гр. Боровинки
100 гр. Синьо сирене
20 гр. Кедрови ядки за поръсване




За дресинга:

* Зехтин
* Лимонов сок (прясно изстискан)
* Сол
* 2 пресовани скилидки чесън


Приготвяне:

Салатата се измива добре, ако е насипна. Ако е в пакет- няма нужда.
Крушите се обелват и нарязват на тънки шайби. 
Сиренето се нарязва на кубчета.
Продуктите се объркват в купа.
Добавят се Боровинките и Кедровите ядки.

Дресингът се приготвя отделно от изброените продукти и се залива салатата, след което се разбърква.



Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар