петък, 2 май 2014 г.

Татарски кюфтета



Когато започнах да ги правя, дори нямах представа, че това са те- "Татарските кюфтета".
Ето защо първият път, когато публикувах рецепта, ги кръстих Пълнени кюфтета.
Рецептата е много лесна, бърза и разбира се- сполучлива.

Необходими продукти:

500 гр. кайма
50 гр. гъби от консерва
50 гр. настърган кашкавал
олио за пържене
  
(типичните подправки за омесване на каймата няма да ги изброявам, защото всеки си има предпочитания)


Приготвяне:

Каймата се омесва, според вкуса и желанията, след което се оставя да почине.


През това време си приготвяме пастата.
Гъбите се пасират и към тях се добавя кашкавала- настърган или нарязан на кубчета.

Сега започваме оформянето, което е много лесно:

Вземаме една топка, която се оформякато за кюфте и в средата се прави кладенче.


В  кладенчето се сипва малко от сместа.


След което с още малко кайма, която се използва за "капаче", се затваря кюфтето.
Притиска се добре и в случай на нужда се дооформя.


Пържи се в загрято олио.



Да Ви е сладко!



Ето и друг вариант за пълнеж:Пълнени кюфтета


Гъби, кашкавал и кисели краставички!





Няма коментари:

Публикуване на коментар