Обожавам да готвя и смятам, че ми се получава доста добре. Особено при импровизациите. Там винаги имам успех! Действа ми страшно разтоварващо, затова много обичам да си почивам по този начин. Чрез храната може да се покаже и отношение към даден човек. Затова смятам, че и ние трябва да показваме отношение към храната. От готвенето, до сервирането, всеки детайл е много важен!
петък, 2 май 2014 г.
Питка със сирене
Необходими продукти:
2 яйца
125 гр. кисело мляко
125 гр. прясно мляко
15-20 мл. олио
мая
Брашно, колкото поеме (около 1 кг.)
Сирене
Масло
Приготвяне:
Маята се разтваря в прясното мляко, което трябва да е топличко, добавят се и 2-3 лъжици брашно, за да стане каша.
Оставя се да втаса.
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се изсипват яйцата, киселото мляко и маята.
Добавя се около 50 гр. вода на стайна температура и се омесва добре.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Оформя се, поръсва се със сирене и пак се оставя да втаса.
Пече се на предварително загрята фурна, около 1 час на 170 градуса.
10 минути преди да се извади, се намазва с масло и отново се запича.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар