Рецептата видяхме в предаването "Бон Апети" и на шега решихме да я изпробваме, тъй като много обичаме телешко.
Оказа се, че е много вкусно, пикантно и лесно ястие.
Необходими продукти:
700 г телешки шол
400 г дългозърнест ориз
1 бутилка смлени домати (600 мл)
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 връзка моркови (6–7 бр., а може и малко повече)
1 ч. л. сух риган
3 с. л. олио
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лукът и чесънът се наситняват, а лука се задушава в олиото, докато стане стъклен. Прибавя се нарязаното на кубчета месо и се запържва до златисто.
Добавя се чесънът, овкусява се с лютия пипер и ригана, налива се около 1 л. вода и се готви до омекване на месото.
Тук трябва да добавя, че го сложих в тенджера под налягане, за да съм сигурна, че месото ще се свари добре. А пък и става по- бързо! :)
Прибавят се нарязаните на шайби моркови.
След около 10-15 мин. се добавят и доматите.
Добавя се предварително измитият ориз и по рецепта се овкусява със сол и черен пипер, но аз ги добавих още в началото, за да може, ако после има нужда от още сол, да се добави.
Оставя се на слаб огън, докато ориза стане готов.
Сервира се с поръсен магданоз.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар