петък, 2 май 2014 г.

Много шоколадова торта



Много лесна, бърза и КАЛОРИЧНА торта!

За блатовете:

6 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. брашно
ванилия

Шоколадовия ганаш:

500 мл. сладкарска сметана
500 гр. шоколад
ром за аромат

шоколадово мляко за напояване на блатовете.


Начин на приготвяне:

Тъй като на шоколадовия ганаш му трябва повече време, първо се приготвя той.
Загрява се сметаната и към нея се добавя разстопения предварително на водна баня шоколад. Разбърква се много добре, до еднородна смес, добавя се малко ром и се оставя в хладилника да стегне. На мен стягането ми отне цяла нощ.

Блат:

Яйцата се разделят на белтък и жълтък.
Белтъците се разбиват на сняг, заедно с пудрата захар. Към тях се прибавят разбитите жълтъци и брашното. Накрая се добавя ванилията.
Пече се на загрята фурна, на 180 градуса.

Оставят се добре да изстинат.

Блатовете се режат на 2 по дължина, след което се напояват с шоколадово мляко и се намазват с ганаш. 
Редят се спираловидно във форма с ринг, като се навиват плътно. Така, докато се запълни цялата форма. С останалият ганаш се запълва отгоре.
Оставя се да стегне в хладилника и после се дооформя по желание.


Аз нямах време за дооформяне, защото се преполови веднага!
Добър апетит!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар