неделя, 18 май 2014 г.

Сладкиш с крем




Много вкусен, лек и сочен сладкиш.
И разбира се- лесен за приготвяне.
Идеята видях някъде из интернет, но не си спомням рецептата, затова импровизирах.

Рецептата за кексовата смес е същата като за  Кекс с шоколад, орехи и ром. Естествено без орехи и ром. 
Другата разлика е, че сместта е изцяло шоколадова.
Рецептата ето тук: 

Пече се задължително в правоъгълна или квадратна форма.



След като се изпече, се оставя да изстине!




През това време се приготвя кремът.
Рецептата ето тук: 

Следва да се издълбаят дупки на вече изстиналия кекс.



Запълват се с още топлия крем, за да може да попие много добре.
След това се намазва отгоре тънък пласт с крем.
Издълбаните парченца  се натрошават и с трохичките се поръсва сладкиша.



И в сезонът на черешите, няма как гарнитурата да е друга!



Преди консумиране е хубаво да се остави за няколко часа да изстине добре.


Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар