Изключително бърза и лесна рецепта, която позволява различни вариации със зеленчуци.
Необходими продукти:
800 гр. кайма -омесена като за пържени кюфтета според индивидуалният вкус на всеки.
Затова няма да пиша продуктите за омесването.
1 зелена чушка
1 червена чушка
2-3 скилидки чесън
около 100 гр. настърган кашкавал
1 тиквичка
1 патладжан
Зехтин
Бяло вино
Каймата се омесва и към нея се прибавят много ситно нарязаните чушки и чесън на паста.
Препоръчително е да се използва блендер.
Патладжанът се реже на шайби и се осолява.
По същият начин се нарязва и осолява тиквичката.
От омесената кайма се оформят кюфтенца и започва реденето на шишчета.
Редуват се зеленчуци с кюфтенца.
Готовите шишчета се редят в тавичка, покрита с фолио, след което се полива всяко шишче с по няколко капки зехтин и се сипва малко бяло вино.
Пече се на около 190- 200 градуса, за около 1 час и 15 мин. , след което шишчетата се поръсват с кашкавал и се запичат.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар