За блатовете:
6 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. брашно
ванилия
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, към тях се добавят разбитите жълтъци и накрая брашното и ванилията.
Пече се в правоъгълна форма или тавичка на предварително загрята фурна, около 30 мин. на 180 градуса.
Хубаво е тавичката да е покрита с хартия за печене и намазнена.
Крем маскарпоне:
800 гр. маскарпоне
500 гр. сладкарска сметана
300 гр. пудра захар
Маскарпонето се разбива самостоятелно, а сладкарската сметана с пудрата захар.
Смесват се с шпатула и се оставя за около половин час в хладилник.
Блатовете се разрязват на 2 по диагонал.
Сиропират се с ягодов сироп или компот и се мажат със сместа от маскарпоне, след което се редят нарязани на колелца ягоди.
Блатовете се редят във форма с ринг, навивайки ги вертикално, като се започва отвътре навън.
Оставят се 4-5 ягоди за украса.
Слага се за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Шоколадовият борд се прави от чист шоколад, разтопен на водна баня и се рисува върху хартия за печене.
Оставя се за около 2-3 мин. да стегне, за да не се разтече и се облепя около тортата, като се маха внимателно ринга.
Слага се за около 30 мин. в хладилник, за да стегне и после внимателно се отстранява хартията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар