Любимите кюфтенца, приготвени по малко по- различен начин и с чеснов дресинг.
Необходими продукти:
500 гр. кайма
1 яйце
пасиран чесън
сол
кимион
1-2 филии хляб, накиснати в прясно мляко
10 мл. бяло вино
брашно за овалване
За дресинга:
магданоз
2-3 скилидки чесън
зехтин
Каймата се омесва с всички продукти, като хляба се изстисква хубаво и се добавя към сместа.
Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат във фритюрник или повечко олио в дълбок тиган.
Приготвяне на дресинга:
Скилидките чесън, няколко стръка магданоз и 20-30 мл. зехтин се пасират добре, след което се заливат кюфтенцата.
Да ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар