Всички, които обичат традицонното руло "Стефани", несъмнено ще харесат и този вариант. Различното тук е, че яйцето е отвън, заедно с мнооого, мнооого кашкавал.
Небходими продукти:
1 кг. кайма
2-3 средно големи моркова
около 10 кисели краставички
300- 400 гр. кашкавал.
4-5 яйца
подправки за каймата
Каймата се омесва, според индивидуалният Ви вкус и се оставя настрани.
Междувременно морковите се сваряват и се режат на кубчета, заедоно с краставичките.
Яйцата се разбиват добре и към тях се добавя по- голямата част от настъргания кашкавал. Оставя се само за поръсване.
В правоъгълна тава, дъното се покрива плътно с фолио, намазва се с мазнина, най- добре с четка и се извипват яйцата. Запича се на слаба фурна.
Когато е готов блата, се отлепя от фолиото и се поставя върху плот, на който отново е сложено алуминиево фолио, толкова голямо, че да Ви стигне после да завиете цялото руло.
Отгоре се разстила каймата, поръсва се с краставичките и морковите и се завива на руло.
С фолиото се увива цялото руло и се мести в тавичка.
Пече се на около 200 градуса, около 1 час. Накрая се поръсва с кашкавал и се запича за още около 5 мин.
Да Ви е сладко!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар