неделя, 2 февруари 2014 г.

Вълчи кекс



Оригиналната рецепта за тази вкусотия е на леля ми и в семейството ми се приготвя от години. Много бърза и много подходяща и за прядястие, и за основно ястие. Тук аз я измених малко във външният вид. По принцип се приготвя в квадратна тава и се реже на малки квадратчета.

Продуктите са на око, защото никога не  съм знаела точните пропорции. Единственото правило е, че преобладава каймата.

И така:
Около 1 кг. кайма
6-7 кренвирша
2 консерви нарязани гъби
1 буркан кисели краставички
около 300 гр. кашкавал на кубчета
3-4 яйца
черен пипер
сол
кашкавал за поръсване


В удобен и дълбок съд объркваме каймата, овкусяваме със сол и черен пипер. 
Забележка!!! Понякога няма нужда от сол, ако краставичките са много солени.
Кренвиршите и краставичките се нарязват на малки кубчета и се добавят към каймата. Добавят се гъбите и кашкавала. Всичко се обърква много добре. Най- удобно с ръка. Добавяте яйцата и обърквате отново. Ако е все още суха, добавяте още едно яйце.
Във форма за кекс изсипвате сместа и печете на около 200 градуса около час. За предпочитане да покриете с алуминиево фолио.
След това фолиото се маха и се запича.
Обръща се в подходяща чиния и се поръсва с кашкавал. Ако желаете може да се върне за 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала.
Украсявате според вкуса Ви!

Добър апетит!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар