неделя, 2 февруари 2014 г.

Макарони на фурна

Винаги ми е било много странно, когато в заведение си поръчам "Макарони на фурна" и ми ги поднесат без сирене. Учудвала съм се и в моменти, в които приятели или познати се изненадат: "Слагаш сирене?!?".......
За мен тази рецепта ВИНАГИ е съдържала сирене и без него не е същото. Не само защото го обожавам. Така го правят майка ми, баба ми... всички в семейството.
Затова рецептата, която ще Ви предложа е СЪС СИРЕНЕ!



Не е нужно да пояснявам, че количеството на продуктите зависи от тавата, в която ще се пекат.

Продукти:
1 кг. макарони
200 гр. сирене
8 яйца
1 л. прясно мляко
300 гр. захар
ванилия


Приготвяне:

В подходяща тенджера сваряваме макароните. Може във водата да се добави малко захар, ако ги обичате по- сладки.

Сварените макарони се изсипват в гевгир.
После се изсипват в съда, в който ще се пекат и се добавя натрошеното сирене. Разбърква се добре.

Приготвя се смес за "Крем- карамел".
С миксер се разбиват яйцата, към тях се добавя захарта и отново се разбива добре. Накрая се добавят млякото и ванилията. 
Заливат се макароните и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 50 мин.
Консумират се студени.

Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар