Необходими продукти:
1 голяма консерва риба Тон /след като се изцеди от мазнината, остава около 700 гр. риба/
1-2 яйца
1 връзка зелен лук
галета
черен пипер
сол
Всичко се обърква много добре, като обикновена кайма за кюфтета. От зеленият лук се използват само листата, нарязани на ситно.
Пържат се в не много силно загрято олио.
!!!!!! Ако решите да използвате мазнината от рибата за пържене, внимавайте много, защото в тази мазнина има и вода. Докато се изпари водата, сложете отгоре на тигана вестник, за да попие изпаренията, и чак тогава слагайте кюфтетата.
Поднася се с гарнитура по Ваш избор.
Според мен най- подходяща е зелената салата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар