Този вариант е подходящ, ако са ви омръзнали стандартните пържени кюфтета или просто искате да разнообразите.
Продукти:
За кюфтетата:
500 гр. кайма
сол
чесън на прах или от скилидка
галета
яйце
магданоз
брашно за овалване
За соса:
лук
бяло вино
брашно
дафинов лист
колоранте
зехтин
Каймата се омесва с посочените продукти или по Ваш вкус.
Оформят се малки топчета, които се овалват в брашно.
Пържат се в нагорещено олио. За по- удобно може директно във фритюрник.
По принцип излизат около 25- 30 броя.
В тенджера слагаме малко зехтин и задушаваме лука, нарязан на ситно или в блендер.
Добавяме кюфтетата и разбъркваме.
Добавяме подправката "Колоранте", които някои оприличават на нашата Куркума, но според мен няма нищо общо. Най- малкото защото тя няма аромат и вкус, само цвят, докато куркумата има.
Сипваме и около 100 гр. бяло вино за готвене и доливаме с вода, около 2 пръста над кюфтетата. Слагаме дафиновият лист.
Оставяме да поври около 15 мин. на слаб огън.
После разтваряме 1-2 с.л. брашно /в зависимост колко гъсто искате да бъде/ във вода и заливаме кюфтетата.
Разбъркваме и оставяме да се сгъсти.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар