Поредното много лесно, много бързо, вкусно, но и много калорично предложение.
Необходими продукти:
5-6 телешки пържолки, разрязани на две
200- 300 мл. прясно мляко
2 яйца
галета
50 гр. майонеза
50 гр. кисело мляко
чесън
сол
зехтин или олио за пържене
Първото нещо, което трябва да се направи е да овкусим пържолките и да сложим в подходящ съд, след което да полеем с прясно мляко. Така се оставят поне час. Целта е месото да стане крехко.
След това в тиган загряваме олиото.
В отделен съд разбиваме яйцата, а в друг изсипваме галетата.
Изцеждаме пържолите от млякото и потапяме последователно първо в яйце, а после в галета.
Пържем до готовност!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар