сряда, 29 януари 2014 г.

Панирани телешки филета


Поредното много лесно, много бързо, вкусно, но и много калорично предложение.
  

Необходими продукти:

5-6 телешки пържолки, разрязани на две
200- 300 мл. прясно мляко
2 яйца
галета
50 гр. майонеза
50 гр. кисело мляко
чесън
сол
зехтин или олио за пържене


Първото нещо, което трябва да се направи е да овкусим пържолките и да сложим в подходящ съд, след което да полеем с прясно мляко. Така се оставят поне час. Целта е месото да стане крехко.



След това в тиган загряваме олиото.


В отделен съд разбиваме яйцата, а в друг изсипваме галетата.
Изцеждаме пържолите от млякото и потапяме последователно първо в яйце, а после в галета.
Пържем до готовност!



В отделен съд разбиваме равни части майонеза с кисело мляко, добавяме пасиран чесън и по желание копър.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар