сряда, 29 януари 2014 г.

Ябълков щрудел




Преоткрих този сладкиш сравнително скоро и то съвсем случайно.
Имах доста ябълки, които бяха на път да се развалят и спешно трябваше да ги използвам.
Имах и доста кори за баница и реших да сътворя поредната импровизация, тъй като много обичам да си измислям рецепти.
 Ето и продуктите:

4-5 средно големи ябълки
1 пакет кори за баница
100 гр. натрошени орехи
100 мл. газирана вода
2 яйца
захар
канела
масло


Начин на приготвяне:

Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, към тях се добавят смлените или натрошени орехи, захарта /около 40 гр./ и канелата.
Разбъркваме много добре.
Разтопяваме маслото и в тава започваме да редим корите, като на всеки 2 кори мажем с масло. Сместта с ябълките се слага на 2 места между корите, така че според броя на корите си разпределяте количеството.
Накрая се реже на парчета.
В отделен съд разбиваме яйцата с газираната вода и заливаме щрудела.
Целта на разрязването е да попие навсякъде сместта с яйцата. Поръсваме със захар и печем на 180 градуса за около час, в предварително загрята фурна.

Да Ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар