сряда, 29 януари 2014 г.

Пълнени кюфтета


Тази рецепта е много бърза, лесна и в същото време малко по- различен вариант на любимите кюфтенца.

Каймата се омесва според вкуса на всеки от нас. Моят мъж я обича с много зелени подправки- чубрица, джоджен, магданоз. Аз обожавам кимион, затова не се замислям да сложа малко повечко. Освен това черен пипер, яйце, галета, задължително лук, дори малко биричка. Тайната на хубавите кюфтета е да се остави каймата да престои няколко часа, след като е омесена.

В блендера слагаме консерва гъби /или според количеството на каймата/ и ги смиламе на ситно, почти на пюре. Добавяме по желание и топено сирене. Разбъркваме добре и добавяме и настърган кашкавал.
Оформяме като обикновени кюфтета, с тази разлика, че правим една дупка, като гнездо, слагаме малко плънка и с още малко кайма похлупваме. Пристискаме добре, за да се затвори хубаво и пържем в нагорещено олио. Хубаво е да се притиснат хубаво, за да се изпържат добре.
Поднасяме с гарнитура пожелание. 
Да ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар