сряда, 29 януари 2014 г.

Паста с кайма, гъби и сирена






Обожавам паста и постоянно търся разнообразни варианти при приготвянето ѝ, защото не съм съгласна, че "Болонезе" и "Карбонара" са най- добрите варианти.

Това е една от поредните ми успешни импровизации.




Необходими продукти:
Макарони
Консерва гъби
Около 250 гр. кайма
1 глава лук
Опаковка настъргани 4 сирена
Пармезан
Доматено пюре
Зехтин
Сол
Магданоз
1 бульон




Първо се заемаме с пастата.
 В тенджера наливаме вода, слагаме бульона и след като заври, слагаме пастата. Вари се до готовност.


Когато са готови, ги изсипваме в гевгир и обилно "изплакваме" със студена вода. Оставяме да се изцедят.


В това време приготвяме соса.

Лука се наситнява в блендер или с пасатор.


След което в тиган се слага малко зехтин или олио и лука се задушава.



Добавяме увкосената предварително кайма.


Разбъркваме и оставяме да поври малко.

След това добавяме гъбите. 
Или ситно нарязани или пасирани /по желание/.


Оставяме да поври още около 10 мин. на бавен огън.

След това слагаме доматеното пюре.

Разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме да ври още 5-10 мин.


Сервираме така:


Като изсипваме пастата, поръсваме с настърханите сирена, добавяме соса и накрая пармезана.


Или просто смесваме и разбъркваме всичко заедно.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар