Обожавам паста и постоянно търся разнообразни варианти при приготвянето ѝ, защото не съм съгласна, че "Болонезе" и "Карбонара" са най- добрите варианти.
Това е една от поредните ми успешни импровизации.
Необходими продукти:
Макарони
Консерва гъби
Около 250 гр. кайма
1 глава лук
Опаковка настъргани 4 сирена
Пармезан
Доматено пюре
Зехтин
Сол
Магданоз
1 бульон
Първо се заемаме с пастата.
В тенджера наливаме вода, слагаме бульона и след като заври, слагаме пастата. Вари се до готовност.
Когато са готови, ги изсипваме в гевгир и обилно "изплакваме" със студена вода. Оставяме да се изцедят.
В това време приготвяме соса.
Лука се наситнява в блендер или с пасатор.
След което в тиган се слага малко зехтин или олио и лука се задушава.
Добавяме увкосената предварително кайма.
Разбъркваме и оставяме да поври малко.
След това добавяме гъбите.
Или ситно нарязани или пасирани /по желание/.
Оставяме да поври още около 10 мин. на бавен огън.
След това слагаме доматеното пюре.
Разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме да ври още 5-10 мин.
Сервираме така:
Като изсипваме пастата, поръсваме с настърханите сирена, добавяме соса и накрая пармезана.
Или просто смесваме и разбъркваме всичко заедно.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар