сряда, 29 януари 2014 г.

Чийзкейк с два вида шоколад



В последно време съм голяма фенка на чийзкейка и пробвам всякакви варианти и идеи.
Това е един от тези варианти- импровизация.


Продукти:
2 опаковки бисквити
250 гр. масло
500 гр. заквасена сметана
500 гр. крема сирене
1 кафяв шоколад
1 бял шоколад
Настърган шоколад за декорация
Ванилия

Бисквитите се натрошават на ситно, маслото се разтопява и се добавя 1 ванилия за аромат. Всичко това се разбърква много добре, като не трябва да остават бисквитите сухи, а да са добре напоени с масло.
Избирате си форма за торта с подвижен ринг, който може лесно да се маха и изсипвате сместа вътре, като притискате хубаво с лъжица, за да се оформи плътен блат.
Слагате го в хладилника, докато приготвите другите съставки.

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и се разбъркват с миксер. Сместа се разделя на 2 и към едната се добавя разтопеният бял шоколад, а към другата- разтопеният кафяв шоколад.  Разбъркват се с миксер, до хомогенна смес.

Върху вече повтвърдилия се бисквитен блат се изсипва сместа с кафявия шоколад и се връща в хладилника за около 10 мин. 
След това се изсипва и сместа с кафевия шоколад и отново се връща в хладилника за няколко часа.

Забележка!!! 
Няма нужда от желатин, защото шоколада стяга достатъчно добре.

Шоколадовите стърготини се добавят поне след 2 часа, когато тортата е напълно стегнала.
И още един съвет: Не прекалявайте с шоколада, защото рискувате да стане прекалено сладко.


Да Ви е сладко!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар