Ориз на тиган се научих да ям и да готвя преди няколко години. Не предполагах, че може да бъде също толкова вкусен, колкото и ориза на фурна.
Необходими продукти за една порция:
3-4 яйца
около 100 гр. ориз
доматено пюре
зехтин
сол
лук
по желание може да се добави и чесън
Пасираме една глава лук. В тиган изсипваме малко зехтин и задушаваме добре лука.
След като вече е задушен лука, добавяме ориза, овкусяваме със сол и разбъркваме добре.
Оставяме да се задуши за около 1 мин.
От време на време се разбърква, но през останалото време трябва да е похлупен с капак.
В това време се пържат яйцата.
След като яйцата са готови, изчакваме и ориза.
Важно уточнение е, че ориза не трябва да се оставя воден. Водата трябва да е извряла напълно.
Накрая сервираме:
Поливаме с доматено пюре!
Забележка!!!!!
В традиционната рецепта се сервира с паниран банан, който обаче за нашия вкус е напълно излишен. Доматеното пюре също е повечко, но е редно всеки да го добавя индивидуално, затова винаги го сервирам отделно.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар