сряда, 29 януари 2014 г.

Ребра с картофи в тенджера под налягане



Много вкусен вариант и лично според мен много успешен, освен това много бърз.

Необходими продукти:
около 500 гр. ребра
4-5 средно големи картофа
1 глава лук
чесън
брашно
магданоз
зехтин
сол
черен пипер
100 мл. бяло вино


В блендер слагаме лука, 2-3 скилидки чесън и малко магданоз /по желание/.
След това директно в тенджерата под налягане слагаме малко зехтин и задушаваме сместта от лука.


Добавяме ребърцата и овкусяваме по желание.

Разбъркваме добре и оставяме за 5 мин.

След това добавяме картофите  и отново разбъркваме.


Оставяме да се задушат за още 5 мин.

След това в отделен съд изсипваме 1-2 с.л. брашно и разбъркваме с малко вода, така че да стане каша, след което изсипваме в тенджерата.
Добавяме виното и доливаме с вода, колкото да покрие продуктите.



Затваряме тенджерата и оставяме за поне 15 мин. да ври.

Забележка!!!
Времето все пак зависи от тенджерата!



Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар