Вкусът на месото, приготвено на сач, не може да се сравнява с това, приготвено на тиган,
Затова нямах търпение да изпробвам новата си придобивка.
А резултатът е повече от очаквания!
50 гр. масло
600 гр. пилешко месо от бут
600 гр. пуешко филе
3 глави лук
100 гр. пресни печурки
3 червени чушки
3 зелени чушки
4-5 средно големи моркова
За марината:
30 гр. соев сос
30 гр. балсамов оцет
30 гр. зехтин
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
1 ч.л. сол
черен пипер
чесън на прах
босилек
Като за начало, месото се реже на късчета.
Всички продукти посочени за марината се смесват и разбъркват добре.
В найлонов плик за съхранение на продукти, се изсипва месото и се залива с приготвената марината.
Пликчето се затваря добре и се прибира поне за няколко часа в хладилник.
Ако отлежи още една нощ, още по- добре. Ще имате крехко и много добре овкусено месо.
Загрява се котлона и се поставя сача, в който на малки кубчета се нарязва маслото.
Лука се реже на шайби, а всички останали зеленчуци на по- големи парчета.
Изсипват се за около 10 мин., за да се задушат и после се изсипва месото, заедно с останалата марината.
Оставя се за около 10 мин. на среден огън.
През това време се загрява фурната на максимум и сача се премества на най- долната позиция на скарата.
Оставя се за около 40 мин, ( в зависимост от мощността на фурната) , като се разбърква от време на време с дървена лъжица.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар