Едва ли има някой, който да не обича целувки...
Аз поне не познавам такива. :)
Случайно попаднах на тази рецепта в испанско списание и реших да опитам.
Както винаги, подходих много скептично, защото досега винаги или спадаха при печене или не бяха достатъчно стегнати като консистенция.
От тази рецепта останах изумена и очарована.
Отвътре стават мекички, а отвън- хрупкави.
А най- хубавото е, че може да се използва и като крем за торти.
Продукти:
5 белтъка
25 с.л. захар
1 с.л. сок от лимон
1 ванилия
25 с.л. захар
1 с.л. сок от лимон
1 ванилия
Белтъците и захарта се смесват в подходящ съд и се слагат на водна баня, докато захарта се разтопи.
Разбърква се, но не постоянно.
Като се свали от огънят, се добавят лимона и ванилията и се разбъркват с миксер, още, докато сместа е топла.
Бърка се на бързи обороти.
Наистина се разбива страхотно.
Разбърква се, но не постоянно.
Като се свали от огънят, се добавят лимона и ванилията и се разбъркват с миксер, още, докато сместа е топла.
Бърка се на бързи обороти.
Наистина се разбива страхотно.
Шприцова се с пош и накрайник по избор. Формите и големината също могат да са всякакви.
В този случай оцветих с боички на Wilton.
Пекат се около час и половина, на 100° с вентилатор. Върху хартия за печене.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар