понеделник, 12 септември 2016 г.

Най- сполучливите целувки






Едва ли има някой, който да не обича целувки...
Аз поне не познавам такива. :)

Случайно попаднах на тази рецепта в испанско списание и реших да опитам.
Както винаги, подходих много скептично, защото досега винаги или спадаха при печене или не бяха достатъчно стегнати като консистенция.
  


От тази рецепта останах изумена и очарована.
Отвътре стават мекички, а отвън- хрупкави.
А най- хубавото е, че може да се използва и като крем за торти.



Продукти:


5 белтъка
25 с.л. захар
1 с.л. сок от лимон
1 ванилия

Белтъците и захарта се смесват в подходящ съд и се слагат на водна баня, докато захарта се разтопи.
Разбърква се, но не постоянно. 
Като се свали от огънят, се добавят лимона и ванилията и се разбъркват с миксер, още, докато сместа е топла.
Бърка се на бързи обороти.
Наистина се разбива страхотно.
Шприцова се с пош и накрайник по избор. Формите и големината също могат да са всякакви.
В този случай оцветих с боички на Wilton.


Пекат се около час и половина, на 100° с вентилатор. Върху хартия за печене.
  

ДОБЪР АПЕТИТ!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар