понеделник, 12 септември 2016 г.

Картофи с Ементал, Гауда и наденички

 Едно от любимите предястия, което без проблем може да се поднесе и като основно.




Необходими продукти:

4-5 средно големи картофа
250 гр. наденички
150 гр. Ементал
150 гр. Гауда
сол
черен пипер
чубрица


Картофите се обелват и се нарязват на средно едри кубчета.
В подходяща купа се разбъркват със солта, черния пипер и чубрицата.

Тефлонов тиган се загрява на средна температура, излива се малко масло или зехтин и се добавят картофите.
Похлупват се с капак, който трябва да е с размера на тигана, за да се задушат.
При необходимост се долива малко вода.
Разбърква се от време на време, за да не се отваря капака често.

В отделен тиган, без мазнина се накъсват наденичките и се запържват.
Добавят се към картофите. Като може да се добавят в началото, може и в самия край на приготвянето им. 

Различните сортове картофи имат нужда от различно време за приготвяне, затова не мога да сам точно време за приготвяне.

По желание, последните 5 мин. може да се махне капака, за да хванат коричка.
Когато са готови, се изсипват сирената и се слага капака за още 5 мин., без да се разбърква.
Накрая се отстраняват от огъня и се разбъркват, непосредствено преди сервирането им.

ДОБЪР АПЕТИТ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар