понеделник, 3 август 2020 г.

Chilli con carne (Чили кон карне)

 

 
Необходими продукти:
 
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 к.л. кимион
1 к.л. риган
500 гр. телешка кайма
1/2 к.л. сол
1/2 к.л. черен пипер
2 к.л. червен пипер
1/2 к.л. лют червен пипер (чили)
400 гр. смлени домати
300 гр. червен боб от консерва
100 гр. сладка царевица от консерва
Зехтин


Начин на приготвяне:

Чесънът се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин.
 
 
Добавя се нарязаната глава лук.
Следва ситно нарязаната зелена чушка.
 
 
Подправя се с кимион и риган.
Към тях се добавя и каймата.

 
Разбърква се добре, докато се раздроби.

 

Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер и лютият (чили) пипер.

 
Добавят се смлените домати, червеният боб и царевицата.
 
Оставя се да къкри около половин час.
 

Сервира се с настърган чедър и начос.
Може да се консумира като основно ястие, както и като сос към други.
 
 

Добър апетит!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар