неделя, 23 август 2020 г.

Сладкиш с малини

 

Необходими продукти:

2 големи яйца
100 гр. захар
80 мл. олио от авокадо, гроздови семки (друго плодово) или разтопено масло
125 гр. гъсто кисело мляко
140 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер (ако не ползвате готово брашно за сладкиши)
1 ванилия
150 гр. пресни малини


 


          Начин на приготвяне: 


Яйцата се разбиват добре, заедно със захарта.
Към тях се добавят последователно:
киселото мляко, олиото (разтопеното масло), ванилията и накрая- постепенно брашното, в което е разбъркан бакпулвера.

Готовата смес се изсипва в равна форма за печива, ¤20 см.
Отгоре се нареждат пресните малини.
Пече за на 180°, до зачервяване.

 


Добър апетит!!! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар