Необходими продукти:2 големи яйца100 гр. захар80 мл. олио от авокадо, гроздови семки (друго плодово) или разтопено масло125 гр. гъсто кисело мляко140 гр. брашно1 пакетче бакпулвер (ако не ползвате готово брашно за сладкиши)1 ванилия150 гр. пресни малини
Начин на приготвяне:Яйцата се разбиват добре, заедно със захарта.Към тях се добавят последователно:киселото мляко, олиото (разтопеното масло), ванилията и накрая- постепенно брашното, в което е разбъркан бакпулвера.Готовата смес се изсипва в равна форма за печива, ¤20 см.Отгоре се нареждат пресните малини.Пече за на 180°, до зачервяване.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар