петък, 26 юни 2020 г.

Чеснова разядка с тиквички и орехи







Необходими продукти:

3 средно големи тиквички 
150 гр. Орехи 
250 гр кисело мляко тип Griego или цедено такова
3- 4 скилидки чесън
60 гр. Краве масло
Копър
Зехтин
Черен пипер
Сол


Начин на приготвяне:

В загрят тиган, се разтопява маслото и в него се добавят настърганите на едро ренде тиквички.


Подправят се със сол и черен пипер.
Оставят се на силен огън, за около 10- 15 мин., като се разбъркват периодично. 
Отстраняват се от огънят и се оставят да изстинат.

В това време се смилат орехите, към тях се добавя пресованият чесън и киселото мляко.
Прибавят се и вече изстиналите тиквички.

Копър на вкус и малко зехтин. 
Разбърква се добре.
Завива се със стреч фолио и се оставя в хладилник, поне за 2- 3 часа, за да се изстуди напълно.



Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар