неделя, 16 август 2020 г.

Оризови кюфтета с кашкавал

 

 

Тези кюфтенца се приготвят наистина бързо.

 Подходящи са, както за гарнитура, така и за основно ястие.

Необходими продукти

1 ½ ч.ч. Ориз 

100 гр. Гауда

150 гр. Пармезан/ Грана падано

1 средна глава кромид лук

3 яйца (2 за места и 1 за панировката)

3- 4 стръка магданоз

Черен пипер

Галета

Олио за пържене



Начин на приготвяне:


Оризът се сварява и се оставя да изстине.

След това се смева с настграната Гауда и Грана падано/ Пармезан.

 

Добавят се ситно нарязаните лук и магданоз.

 

Подправя се с черен пипер.

От сол няма нужда, тъй като сирената са достатъчно солени.

Разбърква се добре.

 

С влажни ръце, се оформят кръгли кюфтенца, които се потапят в яйце, а после в галета.

 

Пържат се в поне 2- 3 пръста средно загрято олио, до зачервяване.

 

Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар