Тези кюфтенца се приготвят наистина бързо.
Подходящи са, както за гарнитура, така и за основно ястие.
Необходими продукти
1 ½ ч.ч. Ориз
100 гр. Гауда
150 гр. Пармезан/ Грана падано
1 средна глава кромид лук
3 яйца (2 за места и 1 за панировката)
3- 4 стръка магданоз
Черен пипер
Галета
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява и се оставя да изстине.
След това се смева с настграната Гауда и Грана падано/ Пармезан.
Добавят се ситно нарязаните лук и магданоз.
Подправя се с черен пипер.
От сол няма нужда, тъй като сирената са достатъчно солени.
Разбърква се добре.
С влажни ръце, се оформят кръгли кюфтенца, които се потапят в яйце, а после в галета.
Пържат се в поне 2- 3 пръста средно загрято олио, до зачервяване.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар