неделя, 15 ноември 2020 г.

Най- вкусната крем супа от тиква, морков и картоф


Това наистина е най- вкусната крем супа от тиква, морков и картоф.

Приготвянето й не е традиционното за крем супите- в тенджера, но крайният резултат е невероятен!

Ароматна, вкусна и засищаща!

Необходими продукти:

Половин тиква (тип Цигулка)

4 големи моркова

2 средно големи картофа 

1 голяма глава лук

3- 4 скилидки чесън 

Зехтин

Краве Масло

Сол

Черен пипер

Тиквени семки, крутони и сметана (по желание)


В малко зехтин, с около 25 гр. масло, се задушават накълцаните чесън и лук, на слаб огън, за около 10 минути.



Важно е чесънът да не бъде пресован, а накълцан.



Обелената тиква, морковите и картофите, се нарязват на кубчета (колкото по- малки, толкова по- бързо ще са готови), и се добавят към вече задушените чесън и лук.



Добавят се сол и черен пипер, похлупват се плътно и отново на слаб огън, се оставят за 10 минути, като се разбъркват периодично.



След това време, се добавя вода (да покрие добре зеленчуците) и се оставят (отново под капак), за около 15- 20 минути или до готовност.

Ако зеленчуците са нарязани на по- едри парчета, ще е нужно повече време.



Още, докато е вряла, се пасира добре.

При сервиране, може да се гарнира със сметана, тиквени семки и/или крутони.


Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар