Приготвянето й не е традиционното за крем супите- в тенджера, но крайният резултат е невероятен!
Ароматна, вкусна и засищаща!
Необходими продукти:
Половин тиква (тип Цигулка)
4 големи моркова
2 средно големи картофа
1 голяма глава лук
3- 4 скилидки чесън
Зехтин
Краве Масло
Сол
Черен пипер
Тиквени семки, крутони и сметана (по желание)
В малко зехтин, с около 25 гр. масло, се задушават накълцаните чесън и лук, на слаб огън, за около 10 минути.
Важно е чесънът да не бъде пресован, а накълцан.
Обелената тиква, морковите и картофите, се нарязват на кубчета (колкото по- малки, толкова по- бързо ще са готови), и се добавят към вече задушените чесън и лук.
Добавят се сол и черен пипер, похлупват се плътно и отново на слаб огън, се оставят за 10 минути, като се разбъркват периодично.
След това време, се добавя вода (да покрие добре зеленчуците) и се оставят (отново под капак), за около 15- 20 минути или до готовност.
Ако зеленчуците са нарязани на по- едри парчета, ще е нужно повече време.
Още, докато е вряла, се пасира добре.
При сервиране, може да се гарнира със сметана, тиквени семки и/или крутони.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар