Изобщо не ми хареса!
Може би, защото не беше приготвен добре.
Оказа се, че това има голямо значение.
Повторих, когато вече бях забравила вкуса от първият път, но помнех, че не ми хареса...
Опитах го с голям песимизъм... и ми хареса.
Беше приготвен в марината.
Тази рецепта си подредих самата аз- така, както на мен ми харесва.
Както харесва на всички, които са го опитвали.
Това е единственият начин, по който на мен ми харесва.
Необходими продукти:
1 заек
8-10 моркова
5-6 картофа
6-7 глави лук
За марината:
10-на скилидки чесън
сол
100 мл. зехтин
розмарин
чубрица
черен пипер на зърна
червен пипер
1 литър бяло вино за готвене
Заекът се измива много добре.
Нарязва се на порции.
Приготвя се марината
Заекът се оставя в марината поне за няколко часа, най- добре за цяла нощ.
Нарязвате си останалите продукти:
Всичко се нарежда в съда, като заека се реди най- отгоре.
Залива се със същата марината, в която е престоял.
.
След което се пече с капак на около 200 градуса, поне 2 часа.
По желание, накрая се маха капака, за да се запече.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар