Ако имате останало пилешко месо, което искате да оползотворите, това е един много подходящ, лесен, бърз и най- вече вкусен вариант.
Въпреки че вкъщи тази рецепта се прави съвсем умишлено.
Ще опиша съставките за цяло пиле, а според наличното количество, може да се правят промени.
Необходими продукти:
1 цяло пиле
6-7 яйца XXL
Сол
Черен пипер
Чесън на прах (ако е по вкуса Ви)
Чубрица
Магданоз
50 гр. Галета
125 гр. Кисело мляко
Олио за пържене
Приготвяне:
Пилето се сварява цяло, препоръчително- в тенджера под налягане (за около 13- 15 мин.), с малко сол и черен пипер.
Изважда се и се оставя да изстине.
Нарязва се на малки парченца и в купа се смесва с останалите съставки.
Омесва се като кайма, оформят се кюфтенца и се пържат в средно загрято олио.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар