неделя, 26 януари 2020 г.

Пълнени чушки с кайма и боб




Необходими продукти:

8- 10 бр. Червени чушки (според големината)
500 гр. Кайма (50 свинска/50 телешка)
300- 350 гр. Сварен бял боб (използвах готов, от буркан)
1 глава Кромид лук
200 гр. Доматено пюре
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Чубрица
Джоджен
Олио
Магданоз





Начин на приготвяне:

В уок или друг дълбок тиган, се изсипва малко олио, задушава се лука и към него се добавя каймата.



Оставя се за около 10- 15 мин. на средно слаб огън.



Добавя се доматеното пюре и се подправя със сол, черен и червен пипер.



Накрая се добавят чубрицата и джоджена.



Чушките се пълнят и се редят в тава.



Долива се около 2 пръста топла вода.



Пекат се до готовност и когато се извадят от фурната, се поръсват с магданоз.


Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар