Когато мъжът ти е огромен почитател на телешкото, разнообразието е задължително.
А пък, когато коментарът му е, че това е най- крехкото телешко, когато някога е ял, думите са излишни. 😊😊😊😊😊
Идеята намерих някъде в глобалното пространство, под формата на видеоклип.
Затова количествата бяха абсолютна импровизация.
Необходимите продукти:
1 кг. Телешко филе
1, 5 кг. Картофи
500 гр. Гъби
3- 4 големи глави Кромид лук
100 гр. Моцарела
100 гр. Гауда
200 мл. Готварска сметана
2- 3 с.л. Горчица
Сол
Чесън
Черен пипер
И така:
Картофите се обелват и нарязват на колелца,
филенцето- също се подготвя.
Нареждат се по този начин в тава.
Заливат се със соса, който се приготвя от Сметаната, горчицата, чесън, сол, черен пипер, мед и се запичат във фурната за около 40 минути, на 200*
Препоръчително е да се използва четка, за да се разнесе хубаво соса.
Тук е моментът да отбележа, че меда не е задължителен.
Не всеки харесва комбинацията месо и сладко.
Докато месото и картофите са във фурната, в малко олио или масло, се задушават лука и гъбите.
Заливат се месото с картофите.
И отново се връщат във фурната, за около още 40 минути.
Първо Гауда.
А после Моцарела.
И се връща за оше 10- 15 минути. До готовност.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар