понеделник, 14 май 2018 г.

Крехко телешко на фурна


Когато мъжът ти е огромен почитател на телешкото, разнообразието е задължително.
А пък, когато коментарът му е, че това е най- крехкото телешко, когато някога е ял, думите са излишни. 😊😊😊😊😊


Идеята намерих някъде в глобалното пространство, под формата на видеоклип.
Затова количествата бяха абсолютна импровизация.



Необходимите продукти:

1 кг. Телешко филе
1, 5 кг. Картофи
500 гр. Гъби
3- 4 големи глави Кромид лук
100 гр. Моцарела
100 гр. Гауда
200 мл. Готварска сметана
2- 3 с.л. Горчица
Сол 
Чесън
Черен пипер


И така: 

Картофите се обелват и нарязват на колелца, 
филенцето- също се подготвя.
Нареждат се по този начин в тава.


 Заливат се със соса, който се приготвя от Сметаната, горчицата, чесън, сол, черен пипер, мед и се запичат във фурната за около 40 минути, на 200*
Препоръчително е да се използва четка, за да се разнесе хубаво соса.



Тук е моментът да отбележа, че меда не е задължителен.
Не всеки харесва комбинацията месо и сладко.

Докато месото и картофите са във фурната, в малко олио или масло, се задушават лука и гъбите.



Заливат се месото с картофите.



И отново се връщат във фурната, за около още 40 минути.

 Ред е на сирената.
Първо Гауда.








          А после Моцарела.

И се връща за оше 10- 15 минути. До готовност.



Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар