Интерпретация на Торта "3 шоколада", с добавка- карамелен шоколад.
Продукти за блата:
1 Пакет обикновени бисквити
200 гр. Масло
50 гр. орехи
Рецепта за всеки блат:
100 гр. Прясно мляко
100 гр. Сметана 35%
100 гр. Шоколад
1/2 пакетче cuajada.
Необходимите шоколади са: Бял, кафяв, черен и Карамел.
За 4 етажа, продуктите се умножават по 4.
За начало се приготвя основата.
А тя е от бисквити с масло + натрошени орехи.
Млякото и сметаната се слагат на тих огън, към тях се добавя натрошения шоколад. Когато сместа се затопли, при непрекъснато бъркане се добавя и cuajada- та (разбита в малко прясно мляко, като нишестето).
Бърка се до консистенция на крем.
Залива се първият етаж (черния шоколад) и се оставя в хладилника, докато се приготви следващия етаж.
И така се повтаря с всеки етаж.
Уточнявам, че дозата е за форма с диаметър 20¤.
!!!!Забележка!!!!
Преди заливането с всеки следващ блат, е препоръчително с вилица да се мине леко предния блят, за да не се получи разместване.
Умишлено публикувам тези снимки, на които може да се види отлепването.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар