вторник, 15 май 2018 г.

Торта " 4 шоколада"



Интерпретация на Торта "3 шоколада", с добавка- карамелен шоколад.


Продукти за блата:
1 Пакет обикновени бисквити
200 гр. Масло
50 гр. орехи


Рецепта за всеки блат:
100 гр. Прясно мляко

100 гр. Сметана 35%
100 гр. Шоколад
1/2 пакетче cuajada.


Необходимите шоколади са: Бял, кафяв, черен и Карамел.



За 4 етажа, продуктите се умножават по 4.


За начало се приготвя основата.
А тя  е от бисквити с масло + натрошени орехи.

Млякото и сметаната се слагат на тих огън, към тях се добавя натрошения шоколад. Когато сместа се затопли, при непрекъснато бъркане се добавя и cuajada- та (разбита в малко прясно мляко, като нишестето).
Бърка се до консистенция на крем. 




Залива се първият етаж (черния шоколад) и се оставя в хладилника, докато се приготви следващия етаж.
И така се повтаря с всеки етаж.
Уточнявам, че дозата е за форма с диаметър 20¤.



                               !!!!Забележка!!!!

Преди заливането с всеки следващ блат, е препоръчително с вилица да се мине леко предния блят, за да не се получи разместване.

Умишлено публикувам тези снимки, на които може да се види отлепването.







Добър апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар