неделя, 8 януари 2017 г.

Домашни дюнери

Всеки от нас е чувал или чел не особено добри статии за приготвянето на дюнерите, които се продават... а са толкова вкусни.
Това е една от причината да ги приготвям вкъщи.
А освен, че се оказа много лесно, е и няколко пъти по- вкусно!!!

Ето рецептата:


Необходими продукти: 
*2 цели пилешки бутчета (Реших да използвам пилешко месо от бутче, защото другото е доста сухо)
*Картофи (в този случай, за да е по- диетична рецептата, ги приготвих на фурна, с малко зехтин, чубрица и сол, но може и пържени)
* Зелена салата
*Домат
*Краставица
За соса:
Цедено кисело мляко с чесън и сол на вкус
Питките са готови.



Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват предварително.
Месото се накъсва и се задушава в тиган с малко масло, черен пипер и сол.
В нагорещеният тиган, с мазнината от пилешкото, се слагат за кратко питките.

Картофите се приготвят според описанието горе или според Вашия вкус.
Зеленчуците се нарязват.

За соса:
Цедено мляко се смесва с малко сол и скилидка или две чесън.

В моят случай- подредих половината от продуктите в 2 питки, а другата половина- в чинията.


Добър апетит!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар