неделя, 23 ноември 2014 г.

Месно руло

Тази рецепта я правеше леля ми, но разстелена в тава и обикновено я сервираше като предястие. Така, че може спокойно да се приготвя и по този начин.
Аз обаче, реших да я разнообразя и да опитам дали ще се получи и като руло.
Е, получи се!!! :)



Необходими продукти:
600 гр. кайма
250 гр. гъби от консерва ( ситно нарязани)
250 гр. кисели краставички ( ситно нарязани)
4-5 кренвирша ( ситно нарязани)
300 гр. кашкавал ( 200 гр, за сместа и 100 гр. за поръсване)
5-6 яйца
черен пипер
чубрица
!!! сол се слага според това колко са солени другите продукти!!!

Всичко се омесва много добре и се навива на руло, най- добре върху алуминиево фолио, след което рулото се заива като бонбон.
Пече се поне около час със фолиото, след което се отвива и при необходимост се дозапича, след което се поръсва с кашкавал и отново се запича до готовност.
Хубаво е в тавичката, в която ще се пече да се налее поне половин пръст вода.




Добър апетит!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар