Идеята за тези хлебчета видях в някакъв чуждестранен сайт преди доста време и реших да ги пробвам, но все не идваше подходящ момент.
Ето, че най- накрая този момент дойде.
Много лесна, бърза и вкусна рецепта, която със сигурност ще се хареса на всички, тъй като позволява различни вариации, според вкуса на всеки.
Хубавото на тези хлебчета е, че може да се приготвят няколко часа, дори ден по- рано и да се пъхнат във фурната буквално 10 мин. преди консумация. Желателно е, дори почти задължително да се консумират топли. Въпреки че и студени се доизядоха тези, които останаха... :)
Необходими продукти, които използвах аз:
(в зависимост от броя хлебчета)
Готови хлебчета (брой, форма и вид според вкуса)
Бекон, нарязан на кубчета
Броколи, които предварително са приготвени
(Буквално за 5 мин. се оставят във вряща вода, в която предварително се добавя сол и зехтин, след това се изваждат в гевгир и веднага се заливат със студена вода. Оставят се да се изцедят много добре.)
Черни маслини без костилка, нарязани на колелца
Настърган кашкавал
Черен пипер
Чесън на хляб
Ето приготвянето стъпка по стъпка в снимки:
Накрая, преди печене, обилно добавих още кашкавал. За всеки случай! :)
И не забравяйте да ги консумирате докато са топли!
Трябва задължително да ги опитате!
Няма коментари:
Публикуване на коментар