петък, 25 октомври 2019 г.

Японски чийзкейк






Необходими продукти:
250 гр. Крема сирене 
60 гр. Масло (на стайна температура)
60 гр. Царевично нишесте
1 к.л. Есенция от лимон
6 Жълтъка
6 Белтъка
60 гр. Брашно
1 к.л. Сол
120 гр. Захар
140 мл. Прясно мляко




Начин на приготвяне:
Разбъркват се маслото, заедно с крема сиренето и прясното мляко.






Добавят се жълтъците, разбърква се добре.




Към тях се добавя есенцията от лимон и солта.

В отделен съд, се пресяват брашното и царевичното нишесте.



Добавят се към разбърканата вече смес и продължават да се разбъркват, до хомогенизиране.



С помощта на миксер, белтъците се разбват и когато започнат да се оформят на сняг, се добавя захарта, на малки дози. 
Разбърква се, докато се постигне гъстотата "на сняг".




Така получената смес, се добавя към сместа с жълтъците, на 3 пъти, като се бърка "загребвайки" с шпатула, за да не спадат белтъците.



В подходящ съд за печене, дъното, на който се покрива с хартия за печене, се изсипва вече добре хомогенизираната смес.

При липса на походящ висок съд, може да се използва и ринг за торта, дъното на който се покрива с няколко пласта фолио (както е показано на снимката).



Фурнта се загрява предварително на 150 градуса.

Съдът, в който вече е сместа, се слага в друг по- голям, налива се вода, до половината.



Пече се 45 минути на 150 градуса, след което, без да се отваря фурната, се намаля на 130 градуса, за още 40 мин.



След времето, посочено за печене, фурната се изключва, БЕЗ ДА СЕ ОТВАРЯ  и чийзкейка се оставя поне за 10- 15 минути, за да не спадне.

Консумира се студен.
По желание може да се поръси с пудра захар или да се гарнира със сладко, по избор.








Добър апетит!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар