неделя, 20 октомври 2019 г.

Селски пай



Следвах рецептата на Гордън Рамзи, като някои неща промених, според нашия вкус.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 глава кромид лук
2- 3 моркова
800 гр. кайма
100 гр. кашкавал за поръсване
мазнина за задушаване
50 мл. червено вино
50 гр. доматено пюре
2 скилидки чесън
мащерка
розмарин
сол

За Картофеното пюре:

3- 4 големи картофа
50 гр. масло
50 мл. прясно мляко
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Лукът и морковите, се задушават в малко мазнина.





Добавя се чесънът.



Към тях се добавя и каймата, която се надробява.




Прибавят се виното и доматеното пюре.




Разбърква се и се подправя със сол, розмарин и мащерка.




Оставя се за около 10 минути, на средно слаб огън.


В това време се приготвя картофеното пюре.

Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета и с малко сол, се сваряват в касерола.

Водата се изсипва, към картофите се добавя маслото, черният пипер и се пюрират.



Към тях се добавя млякото и се разбърква, докато се получи пухкава смес.



Сместа с каймата, се изсипва в подходящ съд за печене.
В моят случай, използвах тиган с махаща се дръжка, в който пекох, затова преместване не се наложи.

Покрива се с картофеното пюре



И се поръсва с настъгран кащкавал.




Пече се на около 250 градуса, до зачервяване.



Добър апетит!!!










Няма коментари:

Публикуване на коментар