Следвах рецептата на Гордън Рамзи, като някои неща промених, според нашия вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 глава кромид лук
2- 3 моркова
800 гр. кайма
100 гр. кашкавал за поръсване
мазнина за задушаване
50 мл. червено вино
50 гр. доматено пюре
2 скилидки чесън
мащерка
розмарин
сол
За Картофеното пюре:
3- 4 големи картофа
50 гр. масло
50 мл. прясно мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът и морковите, се задушават в малко мазнина.
Добавя се чесънът.
Към тях се добавя и каймата, която се надробява.
Прибавят се виното и доматеното пюре.
Разбърква се и се подправя със сол, розмарин и мащерка.
Оставя се за около 10 минути, на средно слаб огън.
В това време се приготвя картофеното пюре.
Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета и с малко сол, се сваряват в касерола.
Водата се изсипва, към картофите се добавя маслото, черният пипер и се пюрират.
Към тях се добавя млякото и се разбърква, докато се получи пухкава смес.
Сместа с каймата, се изсипва в подходящ съд за печене.
В моят случай, използвах тиган с махаща се дръжка, в който пекох, затова преместване не се наложи.
Покрива се с картофеното пюре
И се поръсва с настъгран кащкавал.
Пече се на около 250 градуса, до зачервяване.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар