От няколко дни ги мисля тез кюфтета и най- накрая се реших.
Влизат в графа "бързо, лесно и вкусно".
Рецептата взаимствах от любимият ми блог
https://pep-4o.blogspot.com/2011/03/blog-post_30.html?m=1
Попромених някои неща, тъй като тук в момента няма хубав зелен лук, та, го пропуснах.
Спанакът го сложих пресен и според мен е правилният избор.
Та, рецептата:
Необходими продукти:
300 гр. Листата на пресен спанак
400 гр. Сварен, настърган картоф
150 гр. Натрошено краве сирене
100 гр. Настърган Чедър
2 яйца
1 с.л. Гъсто кисело мляко
1 к.л. Сода за хляб
2 с.л. Галета
Черен пипер
Сол
За овалване:
2 белтъка
Галета
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и настъгрват на едро ренде.
Докато се варят, спанакът се нарязва на ситно.
Добавят се вече настъграните картофи, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, 2 яйца, киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб и 2 с.л. галета.
Подправя се с черен пипер и сол, според солеността на сирената.
Разбърква се добре и се оставя да "отпочине" в хладилника, за десетина минутки.
От получената смес се оформят кюфтенца, овалват се в белтък, а после и в галета.
За да си запазят формата, е препоръчително, преди да се оформи кюфтенцето, да се потопи в белтъците, а после оформено- в галетата.
Пържат се в силно загрята мазнина.
От посочената смес се получиха 15 кюфтенца.
И смятам, че именно заради суровото състояние на спанака, вкуса му преобладаваше.
Добър апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар